HUNDESTED SKOLE

Hundested Skole. Om-, og tilbygning, areal ca. 10.000 m2.

 

Sagen Hundested Skole tager udgangspunkt i sammenlægningen af to skoler for Halsnæs Kommune.

 

Hundested Skole, Lerbjergskolen, vil være den samlende ramme om de to afdelinger Lerbjerg og Storebjerg. Hundested Skole består af otte bygninger opført fra 1969 til 2012.

 

Skolen ombygges og renoveres for at øge kapaciteten så den giver plads til elever fra to skoler – der skal altså foretages en rumlig, funktionel og teknisk opgradering af hele skolen for at opgaven kan løses.

 

Inden igangsætningen af projekteringen, er der blevet udført pædagogiske studier i samarbejdet med styregruppen og brugergruppen for at sikre, at alle er tilfredse og enige om udformningen og funktionaliteten af den nye skole. I forbindelse med dette arbejde er blandt andet arbejdet med følgende opgaver, der alle har været nødvendige i forbindelse med sammenlægningen af de to skoler:

 

  • Der er blevet foretaget en helhedsrenovering med henblik på at få skolen til at fungere optimalt ift. de nye elevantal og optimalt ift. undervisning af eleverne i moderne og sunde omgivelse uden forureningen og med frisk luft i form af CO2 og temperaturstyrede ventilation af både undervisnings og faglokaler.
  • På store dele af skolen fjernes klimaskærmen helt og genopbygges med et nyt udtryk i form af nye vinduer, flytning af vægge mv. I disse områder udføres der en omfattende energirenovering der også resulterer i nye varmesystemer, nye brugsvandsanlæg, nye ventilationssystemer – alt sammen for at skabe et optimalt indeklima.

 

  • Skolekøkkenet udbygges for at kunne huse alle de nye elever, og der etableres madboder i små delområder i den store kantine for at skabe en hyggelige atmosfære for at skabe et stressfrit miljø til gavn for elever og undervisningen generelt.
  • Der udføres en omfattende modernisering af faglokalerne ifm. udvidelsen af kapaciteten, enkelte steder bytter faglokalerne plads for at give nye muligheder for det enkelt fagområde.

Ved hjælp af ovennævnte er det lykkedes at opfylde den værdibaserede målsætning, som har fungeret som alle projektinvolveredes overordnede rettesnor i projektudviklingen.

  • Bygherre: Halsnæs Kommune.
  • Arkitekt: Kant Arkitekter
  • Ingeniør: Aksel V. Jensen A/S
  • Anlægssum:  26 – 32 mio. kr.
  • År: 2016 -2017

Skal vi snakke sammen?

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om hvad vi kan hjælpe med.

Kontakt os